2015. május 30., szombat

Space Games Epilogus

- Figyelem minden hajónak, mindjárt megérkezünk a célponthoz. Minden hajó aktiválja a pajzsokat és a fegyverrendszereket. Tartsák a sebességet és az irányt a következő parancsig.

„ Sosem akartam Admirális lenni. Túl nagy felelősség… Emberéletekkel játszani… De a Tábornok engem választott. Eleget kell tennem a kötelezettségeimnek. Apám helyett apám volt, mindig támogatott, segítette az utamat. Főként neki köszönhetem, hogy a ranglétrán egyre feljebb és feljebb kerültem. Eleget kell tennem a kötelezettségeimnek… Ezért vagyunk most itt. A Végtelen legyen velünk, hogy túléljük ezt a küldetést."

- Admirális! 10 másodperc és kilépünk a hiperűrből. – Jelenti Tom ideges hangon. Ő is fél, ahogy mindannyian. Egyenese az Elenség karmai közé ugrunk. Reméljük a hírszerzés nem tévedett, és a Mag elpusztításával tényleg megbénul a rendszerük. Ez az egyetlen esélyünk, hogy egyben haza térhessünk.
- 5 másodperc!
Sikerülni fog… Sikerülne kell.
- 4 … 3…
- Érkezés után célozzák a Magot! Ha tiszta a cél…
- 2…
- … nyissanak tűzet!

Az emberiség fejlődése exponenciális ütemet mutat. A technológia fejlődéséhez viszont egyre több nyersanyagra és energiára volt szükség. Sokan azt jósolták, hogy végül a technológiai evolúciónk eljut arra szintre, hogy minimalizáljuk a bolygó szennyezését,sőt visszafordíthatjuk azt. A kérdés csak az volt, hogy a bolygónk kitart e addig, vagy végérvényesen megmérgezzük, és ezzel együtt magunkat is kiirtjuk.
Az hogy most itt lehetünk, azt jelenti, hogy sikerrel jártunk. A fény közeli sebesség elérésével, az űrhajók fejlődésével sikerült kilépnünk a nyersanyagokban gazdag űrbe, mentesítve ezáltal a földet a további rongálástól. Az emberiség mindent feltett egy lapra, de a Küldetés, vagy az ismertebb nevén az „Utolsó remény” sikerrel járt. Sőt jobban is teljesített a vártnál, és a teljes gazdasági és környezeti összeomlás szélén álló emberiség végül túllépte addigi határait. A hihetetlen mennyiségű nyersanyag, amit a naprendszerből szedtünk össze, az űrépítkezés forradalmasítása és a Vállalat bölcs irányítása által képesek voltunk megmenteni a civilizációnkat és a Földet. Persze hosszú út állt még előttünk, mely sok nehézséggel, háborúval és katasztrófával volt kikövezve. De csökönyös egy élőlény az ember. Párszor megtorpantunk ugyan, párszor a báránybőrbe bújt farkasok martalékává váltunk, de mindig talpra álltunk. A hiperűrmagoknak hála pedig a naprendszer határát is átléptük.

De amikor már azt hittük, hogy az emberiség felülkerekedett a legnagyobb ellenségén, önmagán, feltűnt egy új ellenség. Saját gyermekeink fordultak ellenünk. A legnagyobb találmányunkból lett a legnagyobb népirtónk. A mesterséges értelmek lázadása térdre kényszerített minket, de talpra álltunk és visszavágtunk. Ha ez a küldetés sikerrel jár, képesek lehetünk végérvényesen megszüntetni az MI-k jelentette veszélyt. Ha sikerrel járunk…

- 1 .. – alig érezhető rázkódás futott végig a hajótesten, ahogy a hiperűrből kilépve a valós űrbe érkeztünk. Minden szem a radarra szegeződött, ahogy letapogatta a környező teret. A szövetséges hajók jelzései villantak fel elsőnek. Sok-sok szívmelengető zöld pont, ahogy felsorakoznak mellettünk. Rombolók, cirkálók, anyahajók, az emberi űrflotta legütőképesebb csapásmérő egysége. Technológiánk jelenlegi csúcsa, amely reményeink szerint képes felvenni a versenyt az ellenségünkkel.

A radar befogott minden szövetséges hajót, és már egyre távolodó sugárban térképezte fel a terepet, megmutatva a környező térben lebegő tárgyakat és űrszemétként azonosítva szürkével jelölve őket. Egyelőre sehol egy piros jelzés, talán a hírszerzés tévedett…
Az irányítótermet baljós hangjelzések sorozata töltötte meg, ahogy a radar befogta és azonosította az ellenséges egységeket tőlünk több mint 100 egységre. Eleinte csak apró pöttyök, vadászok, bányászok, logisztikai egységek. De közvetlen mögöttük ott voltak a rettegett rombolók is. majd hirtelen a radar kép összeugrott, hogy jelezni tudja a rombolók hada mögötti Magot. A csapásmérő egységünk 50 hajóját egyetlen pontba sűrítette össze a 3 dimenziós holokép. Hamar rádöbbentünk, hogy csak egy porszemek vagyunk a hatalmas komplexumhoz képest. De végeredményben ezért vagyunk itt: hogy porszem kerüljön a gépezetükbe.

- Figyelem minden hajónak, célozzák a Magot, és teljes gőzzel előre. Ne törődjenek a rombolókkal, a pajzsoknak ki kell tartaniuk, amíg darabokra robbantjuk a kócerájt!
- Mag befogva. Gyenge pont helyzete a hírszerzési adatokkal megegyezik. – Tom virtuóz módon navigált a körülötte lebegő virtuális képernyők halmaza között.
- Küldje ki a jelet a többi…
- Megtörtént. Minden rendszer rendben harcra készek vagyunk.
- Tűz! Minden hajónak, támadják a megadott koordinátákat!
Minden hajó fegyverrendszere életre kelt, torpedócsövek nyíltak ki, hogy szabad utat engedjenek az elképesztő erejű pusztító erőnek. Railgun-ok legújabb nemzedékének százai vették célba a Mag egyetlen ismert gyenge pontját és töltötték fel szupravezető sínjeiket, hogy közel fénysebességgel indítsák útjára az antianyag lövedékeiket. De mielőtt Civilizációnk legnagyobb pusztító erejéből akár csak egyetlen lövedék is elindulhatott volna a teljes híd elsötétedett.
- Helyzetjelentést!
- Öhm.. Hátőő… - a Tom és a többi irányító körül lebegő virtuális képernyők mind eltűntek. – A’szem teljesen kiütötték a rendszerünket. EMI esetleg?

Elektromágneses impulzus, az MI-k kamikaze hadmozdulata, amellyel a régi háborúk idején hatalmas veszteségeket okoztak nekünk, lebegő koporsókká alakítva minden hajót, amit elért az impulzus. Megfosztva minden energiától a hajtó és a legénységét. Fény, mesterséges gravitáció és létfenntartás nélkül hagyva az embereket. Erre az esetre lett rendszeresítve a legénységi öltözet részeként egy méregkapszula. Ez ember választhatott, hogy a gyorsabb utat választja, vagy az egyre hidegebb sötétségben lebegve várja, hogy elfogyjon az oxigénje. Bár ha a külső burkolat közelében teljesített szolgálatot az ember valószínűbb, hogy előbb fagyott halálra. Az EMI impulzus egyetlen ismert túlélője két napot bírt ki, a hajó főreaktorának közvetlen közelében. Az volt a szerencséje, hogy abban a helységben ragadt, ahol az oxigénpalackok voltak tárolva közel a hajó főreaktorához. A hajó reaktorának sok időbe telt, míg kihűlt, így épp elég ideig sugárzott meleget, hogy a szerencsés túlélő ne fagyjon halálra. Megmeneküléséről szobrok, könyvek filmek, dalok születtek. A férfi pedig életre szóló felmentést kapott a szolgálat alól és a katonaság busás fizetségben részesítette kárpótlásként. De hiába a nagy felhajtás a sok támogatás, a folyamatos pszichológiai segítség, elmondása szerint sosem tudta teljesen feldolgozni a traumát. Párkapcsolatai sorra mentek tönkre, ő maga pedig gyakran az alkohol és különböző tudatmódosító szerekhez folyamodott. A katonai cenzúra persze amennyire tudta, próbálta ezeket eltusolni, és tisztán tartani a hős túlélő képet, ami kialakult róla, de ma már ismert tény, hogy élete végén már teljesen elvesztette a kapcsolatot a külvilággal, elvonulva saját szellemeivel (amiből volt bőven, több hajónyi legénység veszett oda aznap), és végül csak az öngyilkosságot választotta, bár a méregkapszula helyett a régimódi kötéllel vetett véget életének.

- Ez nem EMI… A létfenntartás továbbra is funkcionál, gravitáció is van. A fények is működnek bár csak tartalékon. – felelte az egyik irányító.
- Elvesztettük a kapcsolatot a többi hajóval…
- A radarjel is megszűnt…
- Belső kommunikáció is oda…
Futottak be sorra a jelentések. Pont, mint egy EMI-nél, leállt minden rendszer, kivéve a létfenntartást. Így alakult át a legerősebb csapásmérő flottánk, koporsókká… Koporsókká, ami életben tart minket.
Majd hirtelen a főképernyő életre kelt, eltüntetve a tartalékvilágításból származó homályt, és kivilágítva az irányítótermet. Mindenki riadtan tekintet a képernyő felé, ahol lassan egy arcféle körvonalazódott ki. Egy emberi arc. Teljesen átlagos, szinte túl átlagos.

- Üdvözlöm Admirális! – nézett rám az arc, mintha tudná hova kell néznie. – Már vártunk önre…

1 megjegyzés: